top of page

/ Avspärrnings i offentliga miljöer

Avspärrningsprodukter för offentliga miljöer

Avspärrningar i offentliga miljöer

En effektiv och korrekt avspärrning underlättar i miljöer med stor genomströmning.

Tensabarrier -Kvaliteten är skillnaden!

Avspärrningsstolpe Tensabarrier med avspärrningsband med utrymmningsband

Tensabarrier avspärrningsstolpar med avspärrningsband i högsta kvalitet för avspärrningar i offentliga och industriella miljöer.


Använd gärna våra skylthållare för köhantering /köledning i butik. Tensabarrier kassetterna tål över 100 000 in- och utdrag. Avspärrningsstolpen har ett patenterat säkerhets bromssystem som bromsar tillbakadragningen av avspärrningsband och bandfästet vid släpp.


Dubbelt så tjockt som andra avspärrningsband

Ett avsprärrningsband som är ca. dubbelt så tjockt som på andra avspärrningsband på marknaden vilket ger en kraftigare och mer hållbar kvalitet. Samt avspärrningsstolpen har en sluttande fot vilket underlättar förbipasserandet med t.ex. rullstolar, barnvagnar, rullväskor m.m. Finns med 2,3 m. och 3,65 m. rullband. En köstolpe i högsta kvalitet som garanterat håller över tid!

Stora mängder med besökare = Stort ansvar! NÖDUTGÅNGAR En tydligt utmärkt nödutgång kan vara livsavgörande!


Avspärrningsband med utrymmning tryck för nödutgångar

Bra avspärrningsprodukter som passar i offentliga miljöer

Tensabarrier avspärrninggsstolpe


  • 2,3 m. och 3,65 m. rullband.

  • Stolpen finns i 10 standardfärger (pulverlackerad metallstolpe) samt i krom eller borstad rostfritt utförande.

  • Avspärrningsbanden finns i 15 standardfärger.

  • Avspärrningsbandet fästs i annan avspärrninggtolpe eller väggfäste.

  • Det finns ett flertal bas och bandfästen.


Tensabarrier väggkassetter


Ett tips något som är viktigt att tänka på vid avspärrningar i offentliga miljöer är att de avspärrningsprodukter man väljer håller hög kvalitet och tål ett högt slitage!


Här kommer några viktiga punkter när det kommer till att välja avspärrningsstolpar i offentlig miljö:


Stabilitet:

En viktig sak att tänka på är stabilitet, välj kortare avspärrningsband i avspärrningsstolpen för tydligare avspärrning.


Höjden på avspärrningsstolpar:

Välja rätt höjd på avspärrningsstolpen, inte för hög så det är lätt att smita under och inte för låg så att det är lätt att ta sig över. Tensabarrier har därför den ideala höjden på 97 cm.


Enkelt eller dubbelt avspärrningsband?

Vill man ha en än mer tydlig avspärrning så kan man välja en avpärrningsstolpe med dubbla avspärrningsband, denna avpärrningsstolpe har då även en extra tung bas för att säkerställa att stolpen är stabil.


Kvaliteten på avspärrningsbandet:

Tensabarrier har nästan dubbelt så tjockt avspärrningsband som andra avspärrningsprodukter på marknaden. Detta gör att avspärrningsbandet är mer vridstabilt vid inrullning, samt Tensabarrier har ett patenterat säkerhets bromssystem vilket minimerar risken för pisksnärts effekt i ansiktshöjd på barn och personer i rullstol.


Framkomlighet:

Tensabarrier har en av marknadens lägsta framkant på basen/foten på avspärrningsstolpen vilket underlättar förbipasserande barnvagnar, rullstolsburna och resebagage m.fl.


Panik bandfäste:

Spärrar man av i en tex. i en labyrint lösning med ett stort köflöde, så rekommenderar vi ett panikbandfäste som löses ut vid 30 grader vinkel (om man springer genom bandet så lossnar det) vid tex. vid massevakuering/ nödutrymning.


bottom of page