top of page

Kvaliteten är skillnaden!

Standardbandet som används på Tensabarrier® är upp till 2x tjockare än på kopior, vilket betyder att den håller formen bättre, tål flera in- och utdragningar utan att försvagas och är mindre benägna att vrida eller böja sig. De är tillverkade av samma material som fallskärmband är gjorda av och är mycket slitstarka. Kassetterna har dessutom testats för att klara över 100 000 in- och utdragningar!

Var försiktig med kopior som erbjuder till synes attraktiva längre standardbandslängder än Tensabarrier®. Dessa använder nästan alltid tunnare band som helt enkelt inte fungerar lika bra som Tensabarrier®

Kopiorna håller oftast inte lika länge. Om det låter för bra för att vara sant, så är det troligtvis det!

Bandkassett

Skärmavbild 2020-02-07 kl. 17.46.39.png

Bromsmekanism Kassetterna har ett patenterat säkerhets bromssystem som bromsar tillbakadragningen av band och bandfästet vid släpp. Andra märken har inte detta bromssystem vilket innebär att man kan få en pisksnärt vid indragning som accelererar med hastigheter snabbare än en Formel 1-bil från stående start detta kan skada de i närheten, speciellt barn i ansiktshöjd.

Bandkassett genomskuren.png

Tensabarrier®-kassetterna är standardmonterade med en spärrfunktion som förhindrar bandet från att släppas av misstag.

Rullband

Bandfäste

Stolpe

Skärmavbild 2020-02-07 kl. 17.47.10.png

Bandfäste Tydligt märkt med Tensabarrier®-logotypen som är den ultimata kvalitetsstämpeln för kölednings system. Väggkassetterna har samma bandfäste och kan således fästas i stolparna!

Dragfjäder Den må vara inkapslad vid basen på våra kassetter, men en Tensabarrier® fjäder är inte vilken fjäder som helst, till skillnad från kopior så är Tensabarrierfjädern en konstant kraftupprullad fjäder med härdad kant som minskar risken för stressfrakturer eller utmattningsfel. Fjädrarna är dessutom anti-korrisionsbehandlade för att tåla tuffa miljöer! Köp en gång, köp Tensator.

Kåpa

Bas

Infästning

bottom of page